sinds 1946

Endre Tornai, de oprichter, begon in 1946 met wijnbouw op een plantage van 2,5 hectare. Vandaag de dag is het landgoed 170 hectare groot en de derde generatie is al betrokken bij het werk. Vanaf 1962 werden de eersten die wijnstokken aanplanten op de Somló heuvel Onder leiding van Tamas die afgestudeerde ingenieur ontwikkeld de familie technische innovaties zoals een universele minitractor en vervolgens de elektrische hydraulische pers met instelbare druk. 

Dit is meer dan doe-het-zelven. Competentie, hard werken en zelf ontwikkeld gereedschap leveren resultaten op en ze winnen de ene na de andere wijnwedstrijd.

In de jaren 80 komen er veranderingen, Endre Tornai begint weer iets ongewoons te doen in het door communisten geregeerde land. Hij bottelt de Olaszrizling uit 1983 onder zijn eigen naam en brengt hem zelf op de markt. Zo vecht hij in het parlement met succes voor de afschaffing van de drievoudige belasting van particuliere boeren tegen eind 1987.

Somló

Na de val van het Sovjetsysteem begon het landgoed zich snel te ontwikkelen. In 1995 worden 40 hectare wijngaarden uit het beste gebied van Somló, aangekocht. Ze lopen voorop in het stimuleren van de Juhfark variëteit.

De wijngaard groeit voorspoedig en loopt voorop met druiven verwerkings technologie. En ook de binnen en buitenlandse prijzen.

De oprichter Endre Tornai heeft dit  allemaal kunnen meemaken als hij in 2011 na zijn 65e oogst overleed.

Tamás Tornai, die nog steeds de kelder beheert, maar ook de derde generatie, Eszter Tornai en Anna Tornai, nemen deel aan het werk.

Somló is een 435 meter hoge vulkanische berg in de provincie Veszprém, Hongarije, die boven de vlakten uitsteekt.

Shop alle wijn

 18,60 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 28 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 26 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 18,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten