sinds 1865

Tornesi is een erg klein wijnhuis met extra grote wijnen. Het landgoed beschikt slechts over 5 hectare uitzonderlijke grond waar de grootste wijnen worden verbouwd. Dankzij de kleinschaligheid wordt het meeste werk met de hand verricht, waardoor de nadruk zonder enig compromis komt te liggen om kwaliteit en authenticiteit. De familie is namelijk al sinds 1865 actief wordt internationaal bij de wereldtop gerekend.

Elk lid van de familie Tornesi is geboren, heeft gewoond en gewerkt in het bedrijf, waardoor het jaar na jaar is gegroeid.

Het bedrijf heeft altijd wijn geproduceerd. In 1967 schreef Gino Tornesi zijn wijngaarden in Brunello in en werd daarmee een van de eerste leden van het Consortium, als producent.

Het was zijn zoon Maurizio die zijn productieve en commerciële activiteit begon in 1993 met de eerste productie van Rosso di Montalcino en in 1998 met Brunello, oogst 1993.

Toscane

Vandaag de dag beschikt het bedrijf over een nieuwe kelder, gebouwd in 2009, uitgerust met al het nodige, maar tegelijkertijd heeft het een klassieke stijl, traditioneel met zijn structuur volledig in steen en rots. Het heeft ook een prachtig panoramisch terras vanwaar je een prachtig uitzicht hebt en de fraaie wijnen kunt proeven.

De familie Tornesi bezit het landgoed, bekend als Le Benducce, al sinds 1750, lang voordat Brunello di Montalcino bekend werd als wijn en voordat Italië een verenigde natie werd.

Op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau heeft het landgoed 7 hectare wijngaarden, waarvan meer dan de helft bestaat uit Sangiovese Grosso- de Brunello-kloon die wordt gebruikt voor zowel Brunello di Montalcino als Rosso di Montalicino. Er zijn ook zo’n 600 olijfbomen in productie. De wijngaarden worden volledig met de hand bewerkt en opbrengstbeperking is een belangrijk principe van de wijngaardpraktijk, evenals een hoge dichtheid van de beplanting.

Shop alle wijn

 13,25 per fles - excl. bezorgkosten
 77 per fles - excl. bezorgkosten
 45,70 per fles - excl. bezorgkosten
 108,85 per fles - excl. bezorgkosten
 21,50 per fles - excl. bezorgkosten