sinds 2016

Vineka werd opgericht in 2016, met de missie om de wereld mooie Pugliaanse wijnen uit Salento en de Valle d’Itria te brengen,

Guglielmo Zito, geboren in Martina Franca, kreeg de smaak van het wijn maken te pakken toen hij op jonge leeftijd de basis van agro-economie bestudeerde en hier in de Valle d’Itria praktijkervaring opdeed. Daarna werkte hij als exportmanager in Londen voordat hij in 2009 zijn eerste bedrijf oprichtte, waarbij hij wijn importeerde naar het Verenigd Koninkrijk en later naar Centraal- en Noord-Europa.

In 2016 besloot hij zich te concentreren op het persoonlijk begeleiden van elke stap van het productieproces en verhuisde hij terug naar zijn geboortestad in de Valle d’Itria. Daar begon hij samen met zijn partner Milda Andrikonyte met de productie van zijn eerste Pugliaanse wijnlabel, VINEKA.

Puglia

Het team van Vineka is zich altijd blijven inzetten voor duurzaam wijn maken. Naast het eerste label, Vineka, werden twee andere labels gecreëerd: ZITO en ITALY. Beide waren succesvol in Italië en daarbuiten en trokken de aandacht van wijnkopers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan die op zoek zijn naar kwaliteit..

Wijnhuis VINEKA wil wijnliefhebbers kennis laten maken met een aantal iconische druivensoorten die oorspronkelijk uit Salento komen, zoals Primitivo di Manduria, Susmaniello en de historische, bijna vergeten Verdeca, een waar juweeltje dat hier in “trulli land” te vinden is.

Shop alle wijn

 17 per fles - excl. bezorgkosten
 9,95 per fles - excl. bezorgkosten
 9,95 per fles - excl. bezorgkosten
 9 per fles - excl. bezorgkosten
 12 per fles - excl. bezorgkosten